Műtrágya vásárlási akciót hirdet a Nitrogénművek Zrt.

2021. December 3., Friday

Műtrágya vásárlási akciót hirdet a Nitrogénművek Zrt.

A Nitrogénművek Zrt. elkötelezett a magyar mezőgazdaság és szereplői támogatásában. Erre figyelemmel hamarosan különleges és egyedi akcióval fog jelentkezni kizárólag a magyar termelők részére. Az akció keretében a vállalat felajánlja a 2022. januártól május 31-ig  Pétfürdőn legyártandó műtrágya teljes mennyiségét a magyar gazdáknak és kereskedőknek.

Ahhoz, hogy a termelők jól tudjanak dönteni, a műtrágyapiacon kialakult, valós piaci helyzettel is tisztában kell lenniük, ehhez is segítséget kívánunk nyújtani. A földgáz világpiaci árszintje idén csaknem tízszeresére nőtt a múlt évihez képest, ami rendkívül nehéz helyzetbe hozta a műtrágyagyártókat szerte Európában. Becsléseik szerint több mint 1 millió tonna műtrágya hiányzik a közép-európai régióban, ami tovább nehezíti az ellátást. Magyarországon a nyugati országokhoz viszonyítva alacsonyabb áron értékesítenek műtrágyát, aminek következtében az import jelentősen visszaszorult ezzel is nehezebb helyzetbe hozva a magyar mezőgazdaságot.

Mint felelős magyar vállalat, a Nitrogénművek Zrt. felajánlja a teljes gyártási kapacitását januártól május 31-ig a magyar mezőgazdaság szereplői részére, azaz év első felében legyártott műtrágya teljes mennyiségét a magyar gazdák és kereskedők kaphatják meg. Amennyire lehetősége van erre, a vállalat biztosítja a magyar mezőgazdaság számára a műtrágyaigényét egy egyedi értékesítési akció keretében, amikor mindenki számára lehetőség nyílik az európai műtrágya árszinthez képest alacsonyabb áron vásárolni műtrágyát. Így minden magyar gazda biztosíthatja műtrágyaszükségletét a tavaszi szezonra. Ezen felül, a Nitrogénművek Zrt. vezetősége felhívja minden partnere figyelmét, hogy folyékony műtrágya esetében a társaság korlátozott mennyiségben fog tudni ajánlatot tenni logisztikai korlátozások eredményeként.

„Még csak a tél küszöbén járunk, így tartani lehet attól, hogy az időjárás hidegebbre fordultával együtt a földgáz tovább drágul. Ennek következtében pedig a műtrágya ára még magasabb szintre emelkedhet. Ezért azt tanácsoljuk kedves partnereink részére: ne vállaljanak kockázatot azzal, hogy kivárnak a vásárlással, hanem biztosítsák be magukat a tavaszi szezonra. Aki most vásárol, elkerülheti a gázár okozta további kockázatot egy vártnál hidegebb tél esetén” – hívta fel a figyelmet a Nitrogénművek Zrt. vezetősége.

A Nitrogénművek Zrt. részéről bíznak abban, hogy beharangozott akciójuk során Európa legjobb műtrágya árát fogják kínálni a magyar termelőknek. Ezért akciójuk részeként felajánlják, hogy ha az akcióban meghirdetett műtrágya típusokból a vállalat akciós árán kínál valaki nitrogénműtrágyát, attól ezt az árut a Nitrogénművek Zrt. az akciós áron megvásárolja 2021. december 31-ig bezárólag.

Pétfürdő, 2021. 12. 01.