A Genezis partnerhálózat tagjai:

nitrologo bhlogo bhglogo
nalogo nklogo
line

Ki olvas minket?

Jelenleg 4 vendég olvas minket
Kisokos a műtrágyákhoz
Megoldás a talajsavanyúságra PDF Nyomtat

A Pétisónak a talajsavasodás gátlásának tekintetében nagy előnye van a töltelékanyagot nem tartalmazó ammóniumnitrát műtrágyákkal (pl. AN-34) szemben. A dolomit a keletkezett sav egy részét (25%-át) lesemlegesíti, miközben egyben oldhatóvá is válik. Előnyös, hogy a dolomit helyileg is a keletkező sav közvetlen közelében van, illetve finom szemcsemérete gyors reakciót tesz lehetővé.

Bővebben...
 
Mi a Pétisó? A mészammonsalétrom és a Pétisó közötti különbségről PDF Nyomtat

A dolomittal adalékolt Pétisó® sokkal értékesebb, mint a kalciumkarbonáttal adalékolt mészammonsalétrom.

Bővebben...
 
Térjünk át Pétisóra! PDF Nyomtat
2009 február 20., péntek 13:30
 

A Pétisó® hazánkban 1931 óta közismert és elterjedt nitrogéntartalmú műtrágya. Nyugat-Európában a mészammonsalétrom-típusú műtrágyák használata egyre inkább kiszorítja a nálunk még népszerű ammóniumnitrátot. Nem véletlenül, hiszen számos tulajdonságát tekintve előnyösebb hatású.

Bővebben...
 
Foszfor a gyökereknél PDF Nyomtat
2009 január 29., csütörtök 12:08

A foszfor szerepe a gyökérképződésben elengedhetetlen, enélkül a gyökerek nem tudnák felvenni a talajban található tápanyagokat és a vízet, ami így közvetve a terméshozamot is jelentősen lecsökkentené. A foszfor különösen a fejlődés korai stádiumában elengedhetetlen. A foszfor foszfát formában van jelen a műtrágyákban.

Bővebben...
 
A kálium és az aszálytűrés PDF Nyomtat
2009 január 29., csütörtök 12:18

A kálium szerepe a növény vízháztartásában jelentős, ezért különösen fontos a magas keményítő- és cukortartalmú termények (pl. a burgonya, cukorrépa, gyümölcsök) szempontjából. A kálium növeli a növény aszály- és stressztűrőképességét. A kálium káliumoxid-formában van jelen a műtrágyákban.

Bővebben...
 
További cikkek...
<< Első < Előző 1 2 Következő > Utolsó >>