Biztos partner a tavaszi vetéseknél is!

2018. January 18., Thursday

A növénytermesztő gazdák feladatai a tavasz közeledtével sokasodnak, a korai tavaszi vetésidejű kultúrákkal kapcsolatos teendők –ha az időjárás és a természet is engedi- elkezdődnek. Ezzel párhuzamosan a későbbi vetésű növények vetőmagjairól is érdemes előre gondoskodni. Partnereink szerteágazó igényeit a Genezis sokszínű vetőmag palettája révén magas szinten tudjuk kielégíteni. A nagy területeken termesztett fajok mellett (kukorica, napraforgó) megtalálható kínálatunkban a fehérjenövények (borsó, szója), pillangós takarmánynövények, takarmányfüvek és sok más egyéb kisebb növénykultúra vetőmagja is. Vetőmag ajánlatunk fontos elemei a tavaszi kalászos fajok és a zab. Ezek közül két fajtára hívjuk fel a figyelmet.

A CORNETTO nevű szálkás fakultatív búza őszi és tavaszi vetés esetén is kedvező választás. Ma már elmondhatjuk, hogy a tavaszi kalászos fajtákkal is igen jó terméseredményeket és ebből következően gazdasági eredményeket lehet realizálni. Különösen igaz ez a CORNETTO fajtára, hiszen tavaszi vetésben 4,50-5,50 t/ha eredményt értek el velük Partnereink az elmúlt években, míg őszi vetés esetén 8,00 t/ha közeli eredményeket produkált. A figyelemreméltó termések malmi minőséggel párosulnak (Sütőipari érték: A2-B1). A CORNETTO fajta az ország minden térségében kipróbált és eredményesen termeszthető őszi és tavaszi vetésben is. Kiváló agronómiai tulajdonságokkal bír, erős szárú középmagas állományt fejleszt, intenzív bokrosodásra képes.

Újdonság a zabtermelők számára a BRETON tavaszi zabfajta. Két év hazai termesztési tapasztalatai alapján azt mondhatjuk, hogy nagy termőképességű és ezzel együtt kiváló beltartalmú termést hozó fajtáról beszélhetünk. 2017 évi aratásban 4,50-6,00 t/ha közötti termésátlagokkal zárta a betakarítást. Nyersfehérje tartalma 11,50-15,00% között mozgott, HL tömege pedig 49-55 kg/hl volt. Beltartalma révén (fehérje, ß-glükán, rost) kiváló abraktakarmány lovak számára, illetve takarmánykeverékekben is értékes komponens. Erős szára révén megdőlésre nem hajlamos és támasztónövénynek is kitűnő. Javasolt vetési normája 4-4,5 millió csíra/ha.  

A CORNETTO tavaszi búza és a BRETON tavaszi zab vetőmagja kizárólag a GENEZIS-Partnerhálózatban érhető el. Fajtáink vetőmagjai természetesen fémzároltan, jogtisztán és szabvány szerinti minőségben kerülnek forgalomba.

A legjobb vetőmagajánlatot a GENEZIS üzletkötőinél találja!